HÀBIT LECTOR - 10 RECOMANACIONS


Des de diversos estudis i des del mateix Departament d'Ensenyament es dóna molta importància a la col·laboració de les famílies per desenvolupar l'hàbit lector dels infants. Us deixem un decàleg de recomanacions per ajudar els nostres fills i filles a esdevenir lectors. 1) Que et vegi llegir. El teu exemple és molt important. Els nens aprenen imitant-te. 

2) Crea'ls un espai a la sala de casa. La seva biblioteca, amb els seus llibres i la seva petita butaca. 

3) Fes-los el carnet de la biblioteca. Gaudiu junts d'una estona allà cada setmana, participeu en les activitats, sentiu-vos encuriosits, escolliu llibres... 

4) No facis de la lectura un càstig o una obligació. Ha de ser una activitat entretinguda, una diversió. 

5) Llegiu junts de manera habitual. Una estona de lectura amb ells, abans d'anar a dormir per exemple, els crea vincles afectius amb tu i amb els llibres. 

6) Regala'ls un llibre. Hi ha de tot tipus i per a tots els gustos. 

7) Recupera els llibres de la teva infantesa i prova de compartir-los amb ells. Gaudiu d'una tarda de descobriment de tresors. 

8) Llegir no és un acte seriós. Desperta el seu interès llegint en veu alta, cantant, jugant, interpretant o fent disfresses... 

9) Visiteu llibreries junts. Deixa que mirin, toquin i escullin llibres que els agradin. 

10) Fomenta la lectura a través dels jocs. Compartiu experiències que incloguin llegir, dibuixar, escriure o lletrejar. Si voleu més informació:
Fer fills lectors

Família, escola i lectura